Livetsomstudent

Tips till dig som ska börja på universitet/högskola!

Nu är det snart dags för terminstart och mottagning på universitet och högskolor runt om i landet! Tänkte dela med mig av mina bästa tips och erfarenheter från min första tid som universitetsstudent:

- Först och främst: var inte nervös att komma till ett nytt ställe och träffa massa nya människor, det är likadant för alla!

- Försök att medverka i så många aktiviteter som möjligt under mottagningen, det är här du får lära känna dina klasskamrater och hittar nya vänner för livet!

- Skaffa boende i staden som din skola ligger i, i alla fall under första veckorna, så du slipper hålla busstider och liknande och istället kan fokusera på att ha roligt och lära känna nya människor! (Senare kan det gå bra att pendla) Bli dock inte nervös om du inte hittar något, det finns oftast nån fadder du kan sova hos!

- Ta ut kontanter. Mycket småförsäljningar av biljetter, märken osv sker med kontanter så det är lika bra att ha en bunt i plånboken. Swish brukar även vara gångbart nu för tiden så det är braatt ladda ner om du inte redan har.

 

Bra saker att införskaffa:

Det finns ett antal föremål som förenklar en students vardag radikalt, här är de jag har haft mest nytta av!

1. Laptop - modell mindre föredras för att lätt kunna ta med mellan hemmet och skolan

2. Ryggsäck - speciellt under mottagningen när man sprang hit och dit hela tiden märkte vi att ryggsäck var väldigt bra att ha. Kom ihåg att mycket saker ska få plats (dator, böcker, matlåda) så välj gärna en lite större och med fördel en med datorfack. 

3. Ica-kort (ica student) - massa bra erbjudanden och förmåner för dig som student och även lite billigare mat, det är ju aldrig fel!

 

Sist men inte minst: Se till att ha riktigt roligt!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas