Livetsomstudent

Vad är det för värld vi lever i? - Mindre trygghet i och utanför hemmet

Man blir nästan mörkrädd av vissa saker som man hör om på nyheterna: bråk, misshandel, terrorattentat, stölder och så vidare. Och allt detta mitt ibland oss!

Jag är uppvuxen i en liten tätort med några tusen invånare, ett sånt där ställe där alla känner alla. Under min uppväxt kände jag aldrig någon oro kring brott eller liknande, det var inget som hände på ett så litet ställe. Bara en sån sak som att man inte ens brydde sig om att låsa dörren när man var hemma, något som idag är en omöjlighet för många.

Jag vet inte om det är samhället som har utvecklats på ett så hemskt sätt eller att det är eftersom jag har växt upp och börjat ta del av mer och mer av det som händer ute i Sverige och världen som jag under den senaste tiden har börjat känna mindre och mindre trygghet. Detta framförallt utomhus, liksom man har ju ingen som helst aning om vilka de personer är som man träffar på egentligen!? Nu när jag dessutom bor i en större stad och hör på nyheterna var och varannan dag om olika hemska händelser bara ett stenkast ifrån var jag befinner mig, det är riktigt läskigt faktiskt.

Frågan är nu vad vi kan göra åt detta? Jag vet att många har hemlarm installerat, det är definitivt något jag kommer skaffa i framtiden och exempelvis ifrån CPG Security som jag skriver detta inlägg tillsammans med om jag bor i hus. Jag vet att många har hemlarm installerat, det är definitivt något jag kommer skaffa i framtiden om jag bor i hus. Även den ökade övervakningen på allmänna platser hjälper att bidra till ökad säkerhet och trygghet, i vilket fall för mig!

Förhoppningsvis kommer den ökade övervakningen i samhället leda till att du, jag och alla andra kan känna oss tryggare och säkrare både i och utanför hemmet.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas